Home

Achtergrond 142 x bekeken

Leeuwarden opeens 200 honden rijker

Leeuwarden is opeens tweehonderd honden rijker.

De gemeente kondigde twee weken geleden aan alle huishoudens te controleren op hondenbezit in verband met de belasting. Bijna tweehonderd hondenbezitters meldden daarop in allerijl hun viervoeter aan.

Normaal worden in veertien dagen nog geen twintig exemplaren aan- en afgemeld. Dat meldde de gemeente Leeuwarden vandaag.

Leeuwarden telt 4500 tot 5000 officieel geregisteerde honden. De eigenaren van de tweehonderd honden die de laatste twee weken zijn aangemeld, krijgen een naheffing. Sommigen hebben hun hond namelijk al sinds 2005. Vanaf half april controleert een particulier bedrijf in opdracht van de gemeente alle huishoudens op hondenbezit.

Overigens meldden ook 48 mensen hun hond in de laatste twee weken af. Zij betaalden 75 euro per jaar belasting voor een dier dat ze kennelijk niet bezaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.