Home

Achtergrond 166 x bekeken 2 reacties

LTO-varkens verwerpt maximum aan bouwblok

Het bouwblok voor varkensstallen moet niet aan concrete maxima worden gebonden.

Dat vindt voorzitter Annechien ten Have van de LTO-vakgroep varkenshouderij.

"Ik vind het in principe ongewenst om getallen te noemen voor de begrenzing van het bouwblok", aldus Ten Have. Zij neemt daarmee afstand van de uitspraak van ZLTO-voorzitter Antoon Vermeer dat het bouwblok begrensd moeten worden tot 2,5 tot 3 hectare.

"Ieder getal dat je noemt geeft misschien voor vandaag duidelijkheid maar kan morgen al weer achterhaald zijn", zegt zij. "Aan het noemen van getallen heb je niks; je wordt er alleen maar op vastgepind".

De uitspraak van haar collega-bestuurder kan Ten Have alleen verklaren "in het kader van de oorlogsvoering met de provincie Brabant en de Milieubeweging". Ze doelt daarmee op de Vermeers poging om met het noemen van getallen de grote onrust over megastallen weg te nemen.

Ten Have ziet ook een goede kant aan Vermeers uitspraak: "Zijn uitspraak heeft mijn voorkewur niet, maar als hij hiermee voor mekaar krijgt dat iedere varkenshouder een bouwblok krijgt van 2,5-3 hectare springt die een gat in de lucht."

Lees ook Kritiek op bouwblokpleidooi van LTO

Lees ook ZLTO: maximaal bouwblok varkensbedrijf

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varken

  lto trapt in de val..
  Nooit moet het gaan over aantallen, het moet gaan over milieu, veiligheid, welzijn
  daar heeft het varken (ik dus) wat aan!!

 • no-profile-image

  nvv

  gaar lekker binnen lto, vermeer 3 ha, jan maat 3.5 ha, anechien geen maximum.
  hoezo een geluid uit sector, als 1 organisatie al niet met 1 geluid naar buiten kan komen!!
  Dan liever de NVV!!

Of registreer je om te kunnen reageren.