Home

Achtergrond 172 x bekeken

LLTB bezorgd over groei populatie wilde zwijnen

De Limburgse land- en tuinbouwbond LLTB maakt zich in toenemende mate zorgen om de populatie wilde zwijnen in Zuidoost-Nederland.

Dat bleek tijdens de jaarvergadering van de vakgroep varkenshouderij van de LLTB eerder deze week. De wilde zwijnen zijn al gesignaleerd in Midden-Limburg en Zuidoost-Brabant in gebieden waar ze volgens oude afspraken met de overheid helemaal niet mogen voorkomen.

Officieel mogen 60 zwijnen voorkomen in het natuurgebied rond het dorp Herkenbosch. De indruk van de LLTB is dat er zeker tien keer zo veel zwijnen rondlopen.

De vakgroep varkenshouderij is voor een verscherpt afschietbeleid, om de populatie weer in proportie te brengen. De vakgroep is bevreesd voor uitbraken van varkenspest, als gevolg van de uit de hand gelopen populatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.