Home

Achtergrond 208 x bekeken

Kring Boskoop kiest nieuwe voorzitter

De leden van de NBvB-kring Boskoop hebben donderdagavond tijdens de jaarvergadering in het Plantariumgebouw in Hazerswoude-Dorp unaniem Peter Bontekoe gekozen tot nieuwe voorzitter.

Piet Trimp, die 25 jaar voorzitter was van Kring Boskoop, droeg de voorzittershamer over aan Bontekoe.

Trimp pleitte in zijn afscheidsrede voor herstructurering van de belangenbehartiging in de keten. Volgens de scheidend voorzitter blijft de landelijke belangenbehartiging teveel hangen in oude cultuur en structuren. "Ik denk dat de ketenbenadering veel belangrijker is dan de horizontale benadering," aldus Trimp die betoogde dat organisaties zich sneller aan veranderingen in de markt moeten aanpassen.

Tot slot benadrukte Trimp de kansen die er liggen voor de boomkwekerijsector waarbij hij expliciet verwees naar de Greenport Boskoop.
De nieuwe voorzitter Peter Bontekoe haakte in zijn toespraak aan bij het thema van de Greenport. Volgens Bontekoe is er zowel voor grote als voor kleine kwekers veel mogelijk binnen de Greenport en kan Boskoop onder deze vlag weer het boomkwekerijcentrum van Europa worden. Het bestuur benoemde oud-voorzitter Trimp aan het einde van de vergadering tot erelid van Kring Boskoop.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.