Home

Achtergrond 155 x bekeken

Kerkbestuur wil gesprek met Wilders

Het bestuur van de Protestantse Kerk in Nederland wil een gesprek met Geert Wilders en de rest van de PVV-fractie.

Het wil met die fractie onder meer spreken over haar doelstellingen en drijfveren in het debat over de integratie van minderheden, vooral de moslims.

Het bestuur van de grootste kerk in Nederland heeft de PVV enkele weken geleden voor het gesprek uitgenodigd, maar de partij heeft nog niet gereageerd. Aanleiding is de groeiende bezorgdheid van het bestuur over de voortgaande polarisatie in de samenleving en de gevolgen van stigmatisering van hele bevolkingsgroepen door politici.

In het gesprek met Wilders zou het onder meer moeten gaan over de gevolgen van de verschillende benaderingen in het integratiedebat binnen de internationale context. Wilders was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.