Home

Achtergrond 274 x bekeken

Kamerplant ook aantrekkelijk voor buiten

Dat sommige kamerplanten goed buiten kunnen staan, komt voor veel consumenten als een verrassing.

Dit blijkt uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw onder Nederlandse en Duitse consumenten naar het buitengebruik van kamerplanten. Kamerplanten worden door consumenten 'op goed geluk' buiten gezet, zonder dat men weet of de plant daar tegen kan.

In het onderzoek zijn een tiental planten getoond: potlelie, potzantedeschia, potgerbera, gardenia, cyclaam, kalanchoë, begonia, betulia, curcuma en ficus. Voor de potlelie toonden de consumenten de meeste interesse, vooral toegepast als kuipplant. Ook voor de gardenia en potgerbera zien de ondervraagden mogelijkheden.

De foto's uit de promotiecampagne 'Verrassend Buiten' inspireren de ondervraagden om de ideeën in eigen tuin uit te proberen. Het rapport Consumentenscan 'Verrassend Buiten' is aan te vragen via info@tuinbouw.nl of is na inloggen te downloaden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.