Home

Achtergrond 341 x bekeken 8 reacties

Kamer verwerpt 38 moties van dierenpartij

Bij stemmingen heeft de Tweede Kamer vanmiddag 38 moties van de Partij voor de Dieren verworpen. Drie werden aangenomen.

De PvdD had bij het debat over de Nota Dierenwelzijn van minister Verburg vorige week 41 moties ingediend. Andere fracties stoorden zich aan dat ongebruikelijk grote aantal. Behalve van de PvdD stemden alleen SP en GL voor de moties, soms ook D66 en PvdA.

De drie moties die wel werden aangenomen betreffen het aanbrengen van camera’s op veemarkten, de aanpak van malafide hondenhandel en de ratificering van een Europese bescherming van kleine huisdieren.

Na afloop liet fractievoorzitter Marianne Thieme niets van teleurstelling blijken. Ze zei dat de indiening van alle moties de moeite waard was omdat de stemmingen duidelijk maakten welke fracties tegen maatregelen zijn om het dierwelzijn te verbeteren.

Zij beschuldigde PvdA en ChristenUnie van kiezersbedrog omdat deze fracties tegen moties hebben gestemd waarin passages uit hun verkiezingsprogramma’s zijn opgenomen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J.B.M.K

  Voor zover ik heb meegekregen zaten er wat moties bij die niet of moeilijk praktisch uit te voeren zijn. Maar ik heb bij de laatste verkiezingen PvdA Waalkens gestemd om dat ik fel gekant ben tegen de bio-industrie. Dieren moeten hun eigen specifieke gedrag kunnen vertonen m.i. Zal de moties eens bekijken. Voor stemmers als mij heeft ze inderdaad het punt gemaakt van dat alle partijen met de billen bloot moesten. Mogelijk zal ik mijn stemgedrag een volgende keer hierop wijzigen. Het is misschien voor de buhne dus, ja...

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Wat een boerenslimme
  antidier activisten hier.
  VISSEN in een groot uitgevallen SOEPKOM,
  Dat moet je gewoon NIET WILLEN!
  Wie het daar niet mee eens is.....VIST in TROEBEL water.
  Dat laatste zijn wij hier van de boerenbulderkanonnen wel gewend!
  Maar toch, dierenbescherming af doen als iets belachelijks, is zelfs voor een wakker dier iets wat maar moeilijk went.

 • no-profile-image

  tobeornottobe

  Bright Eyes

 • no-profile-image

  hertogs

  De moties zijn inderdaad verworpen, maar wie het verkiezingsprogramma erbij haalt kan slechts constateren dat de "CHRISTEN-LIJKEN" en de PVDA hun kiezers tav dierenwelzijn en jacht gewoon bedrogen hebben. Bij de volgende verkiezingen zullen, gezien de enorme publiciteit van de dierenpartij, de andere partijen hun hart vasthouden en in hun programma's de diervreindelijkheid prediken. Over het CDA wil ik het niet eens hebben. Daar staat de C al jaren voor Corrupt.

 • no-profile-image

  wakker

  Krijgt pvdd toch nog 1 stem volgende verkiezingen. Oja jbmk mag een vierkante vissenkom wel ? (vraag van jouw held waalkens trouwens) Want in het belang van alle goudvissen in NL is het nodig dat deze discussie gevoerd wordt. Het kan niet langer zo, aanpakken die dierenbeulen met hun ronde kommem !! Ik stel voor om een terroristische actiecomité op te richten. Wij laten de goudvissen dan vrij in de sloten en gooien de vissenkom kapot. Onder de naam "Er is veel mis, met de goudvis !" of "Stop fout goudvis"

 • no-profile-image

  dirk

  Zag thieme van de week ook nog in netwerk op t.v. Het was net een band die afdraaide Toen de verslaggever voor de tweede en derde keer dezelfde vraag stelde wist ze even niet wat ze moest zeggen en vroeg ze waarom stel je dezelfde vraag Waarom doet thieme hetzelfde Ging over der beruchte goudvis in de kom Zielig ???

 • no-profile-image

  clemmy

  Misschien moeten we Thiemme maar vragen of ze een avondje mee wil gaan stappen. Boer zoekt vrouw feest in Nijkerk lijkt me de juiste locatie.

 • no-profile-image

  boer

  wordt tijd dat ze over belangrijkere dingen gaan praten.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.