Home

Achtergrond 139 x bekeken

Jong van gestolen kangoeroe terecht

Het jong van de kangoeroe die vorige week woensdag met haar kind in de buidel werd gestolen van een kinderboerderij in Oud-Bijerland, is terecht.

Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Het jong werd levend gevonden in de woning van de 32-jarige Rotterdammer, die vorige week donderdag de moeder ook al zijn bezit bleek te hebben.

De kangoeroemoeder werd toen, naar aanleiding van een internetadvertentie die de man plaatste, teruggevonden in de dierenwinkel van de Rotterdammer. De man zei dat hij de kangoeroe van iemand anders had gekocht en dat hij niet wist waar het jong was.

Hij werd daarop aangehouden op verdenking van heling, maar kwam vrijdag vrij. De eigenaar van de dierenwinkel in de Maasstad wordt nu opnieuw verhoord. Hij kwam eerder in opspraak omdat hij in zijn winkel rond Pasen kuikentjes verkocht. Deskundigen zullen zich over het kangoeroejong ontfermen omdat die waarschijnlijk zal worden verstoten door zijn moeder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.