Home

Achtergrond 343 x bekeken

Jaap Spros voorzitter Europese Entente Florale

Jaap Spros, voorzitter van de stichting Entente Florale Nederland en van Plant Publiciteit Holland, is met ingang van 1 februari 2008 benoemd tot voorzitter van de Europese organisatie Entente Florale AEFP (Association Européenne pour le Fleurissement et le Paysage).

De Entente Florale heeft tot doel het economisch en maatschappelijk belang van het groen onder de aandacht te brengen van overheid, bedrijfsleven en burgers. Het is de eerste maal dat een Nederlander tot voorzitter van deze organisatie wordt benoemd. Spros is vanaf de oprichting in 1998 al voorzitter van de stichting Entente Florale Nederland, meldt de Veenendaalse Krant.

De Entente Florale brengt haar doelstelling onder de aandacht door het organiseren van de jaarlijkse competitie voor steden en dorpen, waarbij zowel op de structurele fleurige aankleding van de gemeente wordt gelet als op de zorg die wordt besteed aan aanleg en onderhoud van zowel het stedelijk gebied zelf als de landschappelijke omgeving. De winnaars van de nationale competities die nu in twaalf Europese landen wordt gehouden, worden ingeschreven voor de jaarlijkse internationale Entente Florale.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.