Home

Achtergrond 186 x bekeken 1 reactie

'Indonesië faalt bij beschermen tijger'

Het lukt Indonesië niet om de met uitsterven bedreigde Sumatraanse tijger te beschermen.

Nog steeds wordt illegaal jacht gemaakt op het roofdier, blijkt uit een vandaag verschenen rapport van het Wereldnatuurfonds (WNF).

In winkeltjes op het Indonesische eiland worden openlijk vellen, tanden, klauwen en snorharen verkocht, aldus het WNF dat in 2006 onderzoek deed in 28 steden op Sumatra. Op basis van de gevonden tijgerresten, gaat de organisatie ervan uit dat er dat jaar ten minste 23 tijgers zijn gedood.

Dat is minder dan in 1999/2000, toen 52 tijgers het slachtoffer werden van de jacht. "Maar de teruggang is helaas waarschijnlijk het gevolg van het dalende aantal tijgers'', aldus een van de onderzoekers. De organisatie roept de Indonesische autoriteiten op nog harder op te treden tegen de jacht. In de krimpende bossen van Sumatra leven naar schatting nog vier- tot vijfhonderd tijgers.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    wat doet het wnf dan met al dat geld ? ze zijn een roepende in de woestijn en bereiken weinig,dus geen daadkracht.waarschijnlijk wel veel snoepreisjes maken en veel dure rapporten.dat schiet op .aan die rapporten hebben de dieren wat

Of registreer je om te kunnen reageren.