Home

Achtergrond 215 x bekeken 1 reactie

Illegale transgene variant in mais ontdekt

In Amerikaanse mais zijn sporen aangetroffen van een niet toegelaten transgene variant.

Het niet toegelaten ras Event 32 is in Herculex-mais van Dow Agrosciences. De mais is gezaaid en geoogst in 2006 en 2007. Dow-dochter Mycogen verkocht per ongeluk de zaden. Dow zegt de besmetting op tijd te hebben ontdekt voor het nieuwe seizoen: besmet zaad is bij boeren teruggehaald.

Het Amerikaanse landbouwministerie USDA zegt dat de vervuiling (circa 3 promille) geen gevaar oplevert voor de dierlijke of humane gezondheid. USDA denkt ook niet dat de zaak tot handelsproblemen leidt, zoals eerder wel het geval was toen niet toegelaten transgene variëteiten opdoken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    AnnevdHof

    Bijna alle ggo-gewassen gaan nagenoeg zonder afdoende onderzoek naar evt. gevaren de markt op. Dan zijn er nog enkele soorten die wél worden afgekeurd. Een ervan is op de markt gekomen en dan zegt het USDA dat het geen gevaar oplevert voor de dierlijke of humane gezondheid. Wat een lachertje! Het is diep triest en een voorbode van wat hier gaat komen. Vervuild milieu, vervuilde gewassen, nieuwe ziekten, schade aan het milieu, maar het ministerie van Landbouw en LTO "weten van niks, komen van nergens en keken toevallig ergens anders naar"! Het is nog niet te laat...maar wel bijna! De landbouwers worden door LTO, VROM en het ministerie van Landbouw en ook EZ voor hun karretje gespannen voor alleen het heil van de giga chemische concerns. Trap er niet in!

Of registreer je om te kunnen reageren.