Home

Achtergrond 179 x bekeken 1 reactie

Ierse boeren vragen om veto tegen WTO-voorstel

De Irish Farmers Association IFA heeft de regering in Dublin gevraagd de WTO-voorstellen met een veto te blokkeren.

De IFA heeft nog niet eerder aangedrongen op het gebruik van het vetorecht. De IFA dreigt ook leden op te roepen bij het komende referendum over het verdrag van Lissabon tegen te stemmen.

Voorzitter Padraig Walshe richt zijn kritiek vooral op commissaris Peter Mandelson die namens de EU de WTO-onderhandelingen voert. "Het zou onrealistisch zijn te verwachten dat de boerengemeenschap voor het verdrag stemt, terwijl een lid van de Europese Commissie aan de vernietiging van de Europese familiebedrijven werkt."

Volgens de Franse landbouwminister Michel Barnier brengen de voorstellen met name de groente- en fruitsector en de veehouderij in Europa in gevaar.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gli

    Geloof maar niet dat op de korte of langere duur de familiebedrijven te redden zijn. Kapitaal daar gaat het tenslotte om. Een eenvoudige boerenfamilie heeft dat onvoldoende voor handen. En de toekomstige grootfinanciers zullen steeds meer invloed willen uitoefenen. Op het laatst zullen het aan multinationals gelieerde ondernemingen worden. Jammer! Maar het zal niet te keren zijn. Gelukkig zal het nog een aantal decennia duren voor het zover is! Maar het komt!

Of registreer je om te kunnen reageren.