Home

Achtergrond 159 x bekeken

Huizinga komt met 'aanvalsplan' ov-chipkaart

Lukt het wel of lukt het niet?

Die vraag staat vandaag centraal als staatssecretaris Tineke Huizinga in Den Haag haar 'aanvalsplan' voor de invoering van de ov-chipkaart in Nederland presenteert.

Het project, omstreden door recente problemen met het beveiligingssysteem van de kaart en een reeks kinderziekten bij tests in het openbaar vervoer in Rotterdam, moet eind dit jaar klaar zijn. Huizinga wil op 1 januari volgend jaar de strippenkaart afschaffen. Vanaf die dag moeten Nederlanders met de ov-chipkaart kunnen reizen met alle vormen van openbaar vervoer.

Trans Link Systems, de producent van de kaart, geeft voorafgaand aan de presentatie van Huizinga een eigen persconferentie. TLS-directeur Jeroen Kok maakt daarin de resultaten bekend van een TNO-onderzoek naar de veiligheid van de chipkaart. Begin januari bleek dat hackers een deel van de beveiliging van de kaart hadden gekraakt. TNO heeft in kaart gebracht wat de gevolgen zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.