Home

Achtergrond 166 x bekeken

'Huizenprijzen blijven stijgen'

Rabobank verwacht dat de huizenprijzen dit jaar met gemiddeld 3,25 procent zullen stijgen.

Vorig jaar werden woningen gemiddeld 3,3 procent duurder. Dat schrijft de bank in zijn vandaag verschenen kwartaalbericht over de woningmarkt.

In regio's met een grote scheefgroei tussen vraag en aanbod, zoals Amsterdam en Utrecht, kan de stijging nog groter zijn. Toch dreigt de markt voor koopwoningen te stagneren, aldus Rabobank. In 2007 zijn 3,5 procent minder woningen verkocht dan in 2006, terwijl het aantal te koop staande woningen toenam met 5,4 procent.

Rabobank blijft positief over de Nederlandse economie. Wel zijn de vooruitzichten minder gunstig dan vorig jaar. Naar verwachting zal de economische groei dit jaar afnemen tot 2,75 procent. In 2007 bedroeg de economische groei 3,5 procent.

De bank verwacht dat er in 2008 wordt gebroken met de rentestijgingen van de afgelopen jaren. Ook zullen de lonen naar verwachting stijgen. Daardoor verbetert de betaalbaarheid van koopwoningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.