Home

Achtergrond 203 x bekeken

Herkeurde WAO'ers krijgen 'brugbaan'

Vanaf eind februari kunnen herkeurde WAO'ers, arbeidsongeschikte zelfstandigen (WAZ) en jonggehandicapten (Wajong) aan de slag via een zogeheten brugbaan.

Werkgevers kunnen voor de mensen die ze op een brugbaan in dienst nemen, maximaal een jaar lang een subsidie van hoogstens 50 procent van het minimumloon krijgen.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat uitkeringsinstituut UWV vanaf 1 januari herbeoordeelde arbeidsongeschikten via de gesubsidieerde arbeidsplaatsen aan het werk zou helpen. Maar het kabinet kon volgens een woordvoerster van het ministerie van Sociale Zaken pas vandaag besluiten dat de 10.000 brugbanen er kunnen komen, omdat het moest wachten op een advies van de Raad van State.

Al in het regeerakkoord hadden CDA, PvdA en ChristenUnie afgesproken om 10.000 brugbanen te creëren voor herbeoordeelde arbeidsongeschikten die na twaalf maanden nog geen uitzicht hebben op werk. De bedoeling is van de mensen die via de gesubsidieerde arbeidsplaats aan de slag komen, uiteindelijk de helft een 'normale' baan bemachtigt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.