Home

Achtergrond 529 x bekeken

Hendrix Genetics verkoopt Plumex

Hendrix Genetics in Boxmeer verkoopt 80 procent van de aandelen van Handelsmaatschappij Plumex BV voor een niet genoemd bedrag aan Poultry Concepts in Wierden, een 100% dochteronderneming van J. de Lange Holding B.V.

Hiertoe hebben Hendrix Genetisc en Poultry Concepts een overeenkomst getekend, die met terugwerkende kracht per 1 januari ingaat.

Jacques de Lange, enig eigenaar van de J. de Lange Holding BV, richtte Plumex, exporteur van broedeieren en eendagskuikens in Boxmeer, in 1976 op en leidde het bedrijf tot 1988. In 1999 werd de exportonderneming onderdeel van Pingo Poultry Farming van Nutreco. In 2007 verkocht Nutreco Plumex als onderdeel van Euribrid in 2007 aan Hendrix Genetics.

De Lange gaf van 1988 tot 1992 als algemeen directeur leiding aan de Duitse vleeskuikenintegratie Gutsgold, toen onderdeel van de Franse Doux-groep. In de jaren negentig was hij algemeen directeur van de Amerikaanse pluimveefokbedrijven Arbor Acres Farms en Nicolas Turkey Breeding Farms.

De aankoop van Plumex biedt De Lange volgens eigen zeggen "de unieke kans het bedrijf verder te laten groeien, door het organiseren van een aanvoerstroom van broedeieren en door het inzetten van mijn kennis, kunde en wereldwijde netwerk". De handelsactiviteiten van Plumex passen niet in de strategie van Hendrix Gentics waarvan de focus ligt op dierfokkerij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.