Home

Achtergrond 293 x bekeken

Helft Nederlandse gezinnen heeft huisdier

Ruim de helft van de Nederlandse huishoudens (56 procent) heeft een of meer huisdieren.

Dat blijkt uit het onderzoek Huisdieren in het Nederlandse gezin 2007 van onderzoeksbureau TNS NIPO, waarvan vandaag de resultaten werden gepubliceerd.

Katten zijn het populairst: bijna de helft van de mensen met een huisdier heeft er een of meer (49 procent). 36 Procent van de huisdierenbezitters heeft een of meer honden. Het aantal gezinnen met bijvoorbeeld een hond, een kat of een vis is overigens al jaren gelijk. Ook in 2005 en 2003 had ruim de helft van de Nederlanders een of meerdere diertjes in huis.

Het aantal mensen dat vijvervissen houdt is in 2007 ten opzichte van de vorige peiling, in 2005, iets gedaald. Had in 2005 14 procent van de huisdierbezitters vijvervissen, in 2007 was dat percentage gedaald naar 11. Het zijn vooral gezinnen met kinderen die dieren houden. Gemiddeld hebben kattenbezitters 1,9 katten. Bij hondenbezitters ligt het gemiddelde op 1,3.

In het onderzoek is de baasjes gevraagd hoeveel ze over hebben voor een levensreddende medische ingreep voor hun dier. 14 Procent van de eigenaren is bereid alles te betalen dat nodig is voor zo'n ingreep. De honden- en kattenbaasjes die wel een prijskaartje hangen aan zo'n levensreddende ingreep hebben gemiddeld maximaal 787 euro over voor hun huisdier.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.