Home

Achtergrond 181 x bekeken

Heineken boekt hogere winst

Bierbrouwer Heineken heeft de nettowinst vorig jaar voor bijzondere posten (beia) met 23 procent zien stijgen tot 1,12 miljard euro.

De omzet groeide met 6 procent naar 12,56 miljard euro. Dat maakte de Nederlandse bierbrouwer vandaag bekend. Ook voor dit jaar verwacht Heineken een positieve autonome nettowinstgroei. Het bedrijf heeft de gestegen prijzen voor grondstoffen (mout) en verpakkingsmateriaal (aluminium voor blikjes) kunnen doorberekenen in de verkoopprijzen.

Heineken verwacht dat de prijzen voor grondstoffen en verpakkingsmateriaal dit jaar met 15 procent zullen stijgen. In Europa zullen de prijzen tussen de 3 en 4 procent gaan stijgen, zo berekende financieel topman René Hooft Graafland voor.

De operationele winst (ebit) kwam vorig jaar uit op 1,53 miljard euro, ruim 16 procent lager dan een jaar eerder. Heineken wijt dit aan de miljoenenboete die het aan de Europese Commissie moest betalen wegens verboden kartelafspraken.

Bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer is na "een uitstekend jaar'' vol vertrouwen dat Heineken dit jaar verder zal groeien "ondanks de stijgende inkoopprijzen van grondstoffen en verpakkingsmaterialen en onzekere economische vooruitzichten in enkele regio's''. Aandeelhouders Heineken kunnen een dividend tegemoet zien van 0,70 euro per aandeel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.