Home

Achtergrond 197 x bekeken

Hausse aan zelfmoorden in Wales

In Bridgend in het zuiden van Wales was het in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw raak: Een 18-jarige Britse vrouw pleegde zelfmoord.

In het stadje (ruim 39.000 inwoners) en directe omgeving pleegden sinds 2006 al 34 jongeren zelfmoord. Een zegsman van de lokale politie verklaarde in de krant The Independent van woensdag dat er geen verband is met eerdere zelfdodingen in de regio. Het afgelopen jaar waren dat er al dertien. Alle slachtoffers waren tussen de 17 en 27 jaar oud en bij de meesten waren vooraf geen signalen dat ze suïcide wilden plegen.

Sommigen jongeren die hun eigen leven namen, kenden elkaar via een vriendenwebsite. Daardoor groeide de vrees voor een zelfmoordpact, maar daarvoor is volgens de politie geen bewijs. Een speciale commissie is inmiddels opgezet om een eind te maken aan de stijgende zelfmoordcijfers. Scholen in Bridgend bieden leerlingen hulp en het Britse Lagerhuis spreekt donderdag over zelfmoordpreventie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.