Home

Achtergrond 162 x bekeken

Hanen van oud-premier Dehaene in Barneveld

De collectie torenhanen van de Belgische oud-premier Jean-Luc Dehaene is vanaf volgende week zaterdag te zien in het Nationaal Pluimveemuseum in Barneveld.

Ze maken deel uit van de tentoonstelling Hoog van de Toren, die geheel gewijd is aan het beest dat al sinds 820 op kerktorenspitsen staat.

Jean-Luc Dehaene, tot voor kort burgemeester van Vilvoorde in België en Europarlementariër, verzamelt al zijn hele leven naamgenootjes. Vooral toen hij premier was, kreeg hij vaak speciaal voor hem ontworpen hanen cadeau. Een haan staat symbool voor kracht en waakzaamheid.

Op de expositie zijn behalve de beesten van Dehaene ook torenhanen uit het nationaal Beiaardmuseum en nieuw gesmede hanen te zien. De tentoonstelling in het enige geheel aan pluimvee gewijde museum ter wereld duurt tot en met 31 oktober.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.