Home

Achtergrond 153 x bekeken

Grondbehandeling spectaculair tegen trips

Grondbehandelingen met middelen die sterk zijn tegen trips helpen de tripsdruk te verlagen en het percentage klasse I spectaculair te verhogen.

PPO-agv onderzocht het effect van grondbehandelingen na het planten met vier middelen. Ten opzichte van de praktijkbehandeling met Decis, Mesurol, Tracer en nog drie keer Decis in de periode van 26 juli tot 18 september 2007 haalde één van de grondbehandelingen 92 procent klasse I bij drie rijenbehandelingen om de drie weken én bij vijf behandelingen om de twee weken.

Het percentage klasse I werd op 21 januari vastgesteld. Het aantal tripsen per plant was op 26 september twee, respectievelijk een.

Een ander middel scoorde bij vijf behandelingen 93 procent klasse I met gemiddeld 3,5 tripsen per plant. Drie behandelingen met dit middel gaf 82 procent klasse I en zeven tripsen per plant en schoot daarmee tekort.

Het praktijkobject kwam op 87 procent klasse I en vijf tripsen per plant, onbehandeld op 82 procent klasse I en zes tripsen per plant. Dat impliceert wel dat de tripsdruk vrij laag was. De middelen hebben voor deze toepassing in prei geen toelating.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.