Home

Achtergrond 124 x bekeken

Gesprekken Annan in Kenia afgeluisterd

Gesprekken van Kofi Annan, bemiddelaar tussen de Keniaanse regering en oppositie, zijn afgeluisterd. Veiligheidsfunctionarissen van Annan hebben deze week in diens hotelkamer in de Keniaanse hoofdstad Nairobi afluisterapparatuur gevonden.

Zuid-Afrikaanse kranten hebben dat gemeld op gezag van bronnen rond Annan. Persoonlijke en zakelijke gesprekken van de voormalige topman van de Verenigde Naties zijn afgeluisterd. Het is niet bekend wanneer de afluisterapparatuur is geïnstalleerd en wie daarvoor verantwoordelijk was.

Annan arriveerde op 15 januari in Nairobi om te bemiddelen tussen de eind december herkozen president Mwai Kibaki en oppositieleider Raila Odinga. De oppositieleider bestrijdt dat Kibaki wettig is herkozen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.