Home

Achtergrond 174 x bekeken 1 reactie

Gelderland steekt 75 miljoen in landschap

De provincie Gelderland en natuurorganisatie Het Geldersch Landschap steken de komende zeven jaar 75 miljoen euro in natuur, landschap en cultuurhistorie.

De twee ondertekenden daarover vandaag een convenant. De provincie en de provinciale landschapsorganisatie steken het geld onder meer in onderhoud en beheer van 11.000 hectare grond en de verwerving en inrichting van nog eens 1100 hectare. Ook is er geld voor de aanleg van ecopassages voor dieren en voor herstel van het cultuurlandschap in het Land van Maas en Waal.

De overeenkomst is de eerste die Gelderland afsluit in het kader van de Wet Inrichting Landelijk Gebied. De provincie heeft met het Rijk afgesproken dat tot 2013 ruim 700 miljoen euro wordt gestoken in natuur, landbouw, recreatie, landschap, bodem en water. Zij overlegt nog met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, waterschappen en gemeenten over soortgelijke afspraken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Pecunia

    Wie gaat dat betalen... extra waterschapsheffingen voor de boeren, of via de energieheffing?

    Kunnen ze weer leuk spelen met landschap, wegen afsluiten en de oorspronkelijke bewoner verder in een reservaat plaatsen...

Of registreer je om te kunnen reageren.