Home

Achtergrond 154 x bekeken

Geen nieuwe wetgeving rond identificatie-chip

Het snel toenemende gebruik van identificatie-chips is voor het kabinet geen reden om de wetgeving rond privacy aan te scherpen.

"De Wet Bescherming Persoonsgegevens biedt voldoende bescherming en is passend bij deze nieuwe technische ontwikkeling,'' zei minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vandaag tijdens overleg in de Tweede Kamer.

Hij slaagde er niet in de zorg bij PvdA, SP en ChristenUnie over RFID, Radio Fraquency Identification, weg te nemen. RFID-chips worden niet alleen gebruikt in paspoorten, ov-chipkaarten en andere pasjes, maar ook in verpakkingen en produkten. Gegevens op de chip kunnen alleen op heel korte afstand herkend worden door speciale apparaatjes.

RFID wordt onder meer gebruikt op verpakkingen van medicijnen en voedsel om de veiligheid rondom deze produkten beter te kunnen waarborgen, maar ook garantiebepalingen en handleidingen kunnen vastgelegd worden op de chips, die onzichtbaar bevestigd kunnen worden op allerlei spullen. Verwacht wordt dat binnenkort een half miljoen bedrijven in ons land gebruik maakt van deze techniek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.