Home

Achtergrond 147 x bekeken

'Geen kamikazeplanning met kilometerheffing'

Het kabinet is niet van plan de plannen voor een kilometerheffing vanaf 2011 door te drukken. ”Zorgvuldigheid gaat voor haastige spoed”, bezwoer verkeersminister Camiel Eurlings woensdag in de Tweede Kamer.

Zijn eigen partij, het CDA, maakt zich zorgen dat technische problemen die de invoering van de ov-chipkaart parten spelen en de opening van de hogesnelheidslijn HSL-Zuid almaar vertragen, roet in het eten gooien. Voor de fractie is 2011 daarom geen harde termijn, maakte Kamerlid Ger Koopmans eerder in het debat duidelijk.

Volgens Eurlings heeft hij oog voor de technische complexiteit van de plannen. Hij beloofde een realistische planning, ”geen kamikazeplanning”, waarbij de risico’s in kaart worden gebracht en wat die betekenen voor een eventuele uitloop.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.