Home

Achtergrond 155 x bekeken

Gazprom geeft Oekraïne minder gas

De Russische gasgigant Gazprom gaat de levering van aardgas aan Oekraïne met een kwart reduceren vanaf maandag.

Dat zei Gazprom vrijdag in een verklaring nadat gesprekken tussen Rusland en Oekraïne op niets waren uitgelopen.

Volgens Gazprom blijft Oekraïne achter met het aflossen van een gasrekening van zo'n 1,5 miljard dollar. Gazprom dreigde dinsdag al de levering van aardgas aan Oekraïne te reduceren als er geen akkoord zou worden gesloten over de achterstallige schuld.

Een groot deel van het gas dat Rusland aan West-Europa levert, loopt via pijpleidingen in Oekraïne. Twee jaar geleden liep een ruzie over de gasprijs tussen Moskou en Kiev nog uit op problemen met de levering van gas aan Europa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.