Home

Achtergrond 356 x bekeken

Fruitprijzen trekken aan

Door een kleinere aanvoer blijkt het mogelijk een iets hoger prijs uit de markt te halen.

Het zonnige weer zorgt ervoor dat veel fruittelers in de boomgaard te vinden zijn en minder tijd voor het sorteerwerk overhouden. Dat resulteert in een kleiner aanbod op de veilingen.

Voor de 75-ers Elstar betalen handelaren 80 cent, terwijl voor de 70-ers ruim boven de twee kwartjes wordt betaald. Vorige week werd niet meer dan 45 cent neergeteld. Ook voor Golden Delicious en Jonagold wordt goed geld betaald.

Bij de peren hebben handelaren in toenemende mate te maken met een kleiner aanbod, omdat bepaalde rassen van het toneel verdwijnen. Het aanbod Comice is nog wel verkrijgbaar, maar dat zal na een dag of tien wel over zijn. De overgebleven Conference kosten afhankelijk van kwaliteit en sortering tussen de 50 en 80 cent per kilo.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.