Home

Achtergrond 181 x bekeken 1 reactie

Formule ontslaggeld herzien

Een commissie van de Kring van Kantonrechters werkt momenteel aan voorstellen die moeten leiden tot een herziening van de zogenoemde 'kantonrechtersformule'. Dat meldt het Financieel Dagblad.

De 'kantonrechtersformule' bepaalt de hoogte van een ontslagvergoeding. Volgens een ingewijde zouden werkgevers na deze wijziging een lagere schadeloosstelling bij ontslag moeten betalen.

De kantonrechtersformule houdt in dat rechters bij ontslagzaken een werknemer gewoonlijk één maandsalaris per dienstjaar als ontslagvergoeding toekennen. Werknemers boven de 40 jaar ontvangen 1,5 maand per jaar en vijftigers krijgen twee maanden mee. De vergoeding kan hoger of lager uitvallen als de werkgever of werknemer in gebreke is gebleven.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW zegt al benieuwd te zijn naar de voorstellen. De werkgevers zijn een groot voorstander van lagere ontslagvergoedingen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet Wientjens

    Ik werk 28 jaar voor dezelfde baas en wordt nu ontslagen en ik denk dat geen rooie cent krijg als ontslagvergoeding,ongeacht hoeveel rechters ik er op los laat

Of registreer je om te kunnen reageren.