Home

Achtergrond 211 x bekeken 1 reactie

Film trektocht herders in première

De film Bedevaart voor de Nederlandse Natuur gaat woensdag 5 maart in première in Zeist. In de film is de trektocht te zien van de herders Johan Griffioen en Mirjam de Hiep.

Zij liepen met hun schaapskudde en hond Flo in het najaar van 2007 in drie weken tijd 100 kilometer van de Nederrijn dwars over de Utrechtse Heuvelrug naar Naarden, Van de Grebbeberg naar het Gooi.

Beelden van uitgestrekte heidevelden en bossen op de Heuvelrug worden afgewisseld met hachelijke momenten voor de herders en hun kudde bij bijvoorbeeld het oversteken van wegen en spoorlijnen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    nn

    Van de site: "Deze film laat u het landschap op een totaal andere manier beleven dan u waarschijnlijk gewend bent. De schoonheid, de mogelijkheden voor mens en dier op de Heuvelrug, maar ook de huidige beperkingen in de vorm van barrières komen in beeld."
    Als je het fragment op de site bekijkt, merk je dat ons land - met al z'n asfalt - geheel is ingericht op autoverkeer en niet meer gewend is aan dieren "in het wild". Wegafzettingen en politieescortes met zwaailichten zijn tegenwoordig nodig om iets eenvoudigs als een kudde schapen te beschermen tegen het verkeer. Het zou eigenlijk andersom moeten zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.