Home

Achtergrond 146 x bekeken

Fed zet deur open voor verdere renteverlagingen

De Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, zet de deur open voor verdere renteverlagingen.

Dat bleek bij de toespraak die Fed-voorzitter Ben Bernanke woensdag hield voor het Amerikaanse Congres.
De Fed zal volgens Bernanke ,,tijdig'' handelen om te voorkomen dat de zwaar op de proef gestelde huizen- en kredietmarkten de al trage economie ondermijnen. Bernanke vindt, net als vicevoorzitter Kohn een dag eerder zei, dat de zwakke economie een grotere bron van zorg is dan de hoge inflatie. ,,Het is belangrijk de risico's van tragere groei te erkennen'', aldus de voorman van de Fed.

De Fed houdt evenwel ook de prijzen scherp in de gaten. Volgens Bernanke verwacht de centrale bank dat de inflatie zal verminderen, maar dat ,,het risico dat de prijsdruk hoog blijft, wel groter is geworden''. Hiermee onderschreef Bernanke het feit dat de Fed onder moeilijke omstandigheden zijn werk moet doen: de inflatie is hoog en de olieprijs en de prijs van voedsel stijgen, terwijl de financiële markten al enige tijd zwaar onder druk staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.