Home

Achtergrond 166 x bekeken 1 reactie

Euro voor het eerst boven de 1,50 dollar

De euro is vanochtend op de valutamarkt voor het eerst boven de 1,50 dollar uitgekomen.

De euro is al enige tijd bezig met een opmars. De dollar daalt in waarde ten opzichte van de Europese munteenheid door zorgen over de afkoelende Amerikaanse economie en de lagere rentestanden in de Verenigde Staten.

De euro bereikte een recordniveau van 1,5047 dollar, de hoogste stand sinds de invoering van de Europese eenheidsmunt in 1999. De dollar zakte verder in waarde door de verwachting dat de rente in de VS in maart opnieuw zal worden verlaagd om een recessie te voorkomen. Sinds september vorig jaar heeft het stelsel van Amerikaanse centrale banken wegens de kredietcrisis de rente met 2,25 procent verlaagd tot 3 procent. In Europa blijft de rente de komende maanden naar verwachting onveranderd op 4 procent.

Ook stond de dollar onder druk door een tegenvallend cijfer over het consumentenvertrouwen in de VS. Die bereikte in februari het laagste niveau in vijf jaar.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wil Ruigrok

    Met dezen wisselkoers van 1.50 en de lage rente in de Verenigde Staten is het een goed moment om te investeren. Er is hier nog een bedrijf van 14 HA kassen en 1000 HA land te koop voor $7 millioen USA Dollar. Het bedrijf heeft geothermal verwarming dat betekent geen gas rekening maar water van 100C die opgepomt wordt en direct in de verwarming gaat. Het bedrijf is goed voor winterproductie.

    Wil Ruigrok 001-702-232-4970
    Wilhelmusruigrok@hotmail.com

Of registreer je om te kunnen reageren.