Home

Achtergrond 175 x bekeken 3 reacties

Eilanden slaan alarm over extreme stijging erfpacht

Op de Waddeneilanden is grote beroering ontstaan over het voornemen van Staatsbosbeheer de erfpacht fors te verhogen.

Voor bezitters van een vakantiehuisje betekent dit dat de jaarkosten kunnen stijgen van 1400 tot meer dan 10.000 euro. Het dagelijks bestuur van de vijf Waddeneilanden heeft een brandbrief verzonden aan minister Gerda Verburg van LNV.

De erfpachtverhoging heeft desastreuze gevolgen voor de Waddeneilanden, schrijven de vijf burgemeesters in de brief. Met name op Vlieland en Terschelling staan vrijwel alle vakantiehuisjes en hotels op erfpachtgrond. De eilandbestuurders vrezen dat door de torenhoge erfpachten veel bezitters hun verblijf noodgedwongen moeten verkopen.

Het bezit van een vakantiehuis zou dan alleen nog zijn weggelegd voor puissant rijke mensen. Juist deze groep voelt er vaak niets voor hun recreatiewoning te verhuren. Het gevolg is dat steeds meer vakantiewoningen onverhuurd zijn en leeg staan. Dit heeft zeer grote gevolgen voor de toeristenindustrie op de eilanden, vrezen de burgemeesters.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ter.schelling

  wat een boeven, kan me niet voorstellen dat de huidige eigenaren dit nog kunnen opbrengen, zal er wel niet meer te huur zijn en kunnen we zoals die truus die zich woordvoerder van sbb noemt,met zn allen naar centreparc....
  woekeraars zijn het, iemand een idee hoe het met de campings gaat?

 • no-profile-image

  gert

  nu toont staatsbosbeheer z,n echte gezicht,het draait om geld en macht

 • no-profile-image

  Rode Duivel

  Ja Ja, zodra ze de ruimte en macht hebben, dan gaan ze onder het mom dat ze net als een privaat bedrijf zichzelf moeten bedruipen...lekker alles berekenen... Zit Bosje hier achter?
  Intussen worden er al weer afkoopregelingen gereserveerd enz enz.
  Ze pakken de boeren de grond af, sluiten wegen af en berekenen binnenkort naar alle waarschijnlijkheid ook nog een CO2 opslag coefficient door aan de burgers(zelf bedacht ter plekke maar dit komt ook zeker!)...

Of registreer je om te kunnen reageren.