Home

Achtergrond 631 x bekeken

Eerste mobiele melkrobot draait proef

De eerste mobiele melkrobot draait sinds twee weken proef in de stal op het Praktijkcentrum Zegveld.

De Animal Sciences Group en een veehouder ontwikkelden het apparaat met de naam Natureluur. Als het weideseizoen volgende maand begint, gaat de mobiele robot met de koeien mee naar buiten. Dat meldt het blad Resource van de Wageningen Universiteit.

De eerste ervaringen met de mobiele melkrobot zijn positief volgens Jaap Gielen, hoofd van het Praktijkcentrum Zegveld. Bijna alle 35 koeien zijn zeer geïnteresseerd in het apparaat. Zij laten zich gemiddeld 2,7 keer per dag melken door het systeem. Zij staan soms in de rij om gemolken te worden, Een eigenwijze zwarte blaarkop laat zich nog niet door de mobiele melkrobot melken.

Of registreer je om te kunnen reageren.