Home

Achtergrond 146 x bekeken

Duitse consumenten geven minder uit

De huishoudens in Duitsland hebben in het vierde kwartaal van vorig jaar 0,8 procent minder uitgegeven ten opzichte van het derde kwartaal, toen de consumentenbestedingen nog met 0,3 procent stegen.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek. De lagere consumentenbestedingen en de eveneens teruggelopen overheidsbestedingen hebben hun weerslag op de ontwikkeling van de Duitse economie.

In het vierde kwartaal van 2007 groeide Europa's grootste economie met slechts 0,3 procent ten opzichte van het derde kwartaal, toen de groei nog uitkwam op 0,7 procent. Deze definitieve cijfers komen overeen met de voorlopige ramingen die eerder deze maand werden gegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.