Home

Achtergrond 152 x bekeken

Duitse Groenen open voor coalitie met CDU

De Duitse Groenen zijn voor het eerst bereid in een deelstaat een coalitie te vormen met de christendemocraten van bondskanselier Angela Merkel (CDU).

De top van de milieupartij toonde zich vandaag positief over een eventuele samenwerking in Hamburg. Als de CDU zich "groener'' toont , moet je dat aftasten en oppikken, aldus de leiding van de Groenen. De partij reageerde op de verkiezingsuitslag in Hamburg.

De kiezers daar maakten zondag een einde aan de absolute meerderheid van de CDU. Voor de christendemocraten is een coalitie met de Groenen een van de weinige mogelijkheden om verder te regeren. De CDU-Hamburg kondigde al onderhandelingen met de Groenen aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.