Home

Achtergrond 169 x bekeken

Den Haag legt rode loper uit voor Chinees Nieuwjaar

Een rode loper moet zaterdag het stadhuis van Den Haag met het Haagse ’chinatown’ verbinden.

Met het kilometerlange lint wil de stad de landelijke viering van het Chinees Nieuwjaar bezegelen, zo liet het feestcomité donderdag weten.

”Na Parijs heeft Den Haag de grootste viering van het Chinees Nieuwjaar op het Europese continent.” Volgens de zegsvrouw wordt het Chinese feest in Nederland op steeds grotere schaal gevierd: ”dit jaar willen we het feest afsluiten met een groots vuurwerk op het Spuiplein”.

Naar schatting 10.000 mensen luiden zaterdag het Chinees Nieuwjaar in. Volgens de Chinese dierenring is donderdag het jaar 4705 ingegaan, het jaar van de rat.

Volgens overleveringen ontstond de Chinese kalender in 2637 voor Christus. Het begin van het nieuwe jaar is gebaseerd op deze kalender, geënt op cyclus van de zon en maan. Volgens onze eigen Gregoriaanse kalender valt het Chinees Nieuwjaar altijd op een andere dag.

De rat is het eerste dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem. Mensen die onder dit sterrenbeeld worden geboren, zouden onder meer charmant, diplomatiek, ondernemend, ambitieus en welbespraakt zijn. Maar ook huichelachtig gedrag en lafheid zouden kenmerken zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.