Home

Achtergrond 193 x bekeken

Den Haag kiest voor kwalitatief en divers groen

Het college van B&W van Den Haag stemt in met de nota Haagse bomen, 'Kiezen voor kwaliteit en diversiteit'.

Deze nota is de leidraad voor het Haagse boombeleid in de komende tien jaar.

"Bomen zijn onmisbaar om prettig en gezond in de stad te wonen. Door meer verschillende soorten bomen, zoals bloeiende, vruchtdragende en palmbomen in Den Haag te planten, krijgt de stad nog meer kleur en fleur", aldus Rabin Baldewsingh, wethouder leefbaarheid.

In de nota geeft de gemeente haar visie op de betekenis, de waarde en het beheer van de bomen in de stad. Uitgangspunt van deze nota is dat Den Haag een groene stad is en een groene stad zal blijven. Waarbij de nadruk ligt op meer ruimte voor een boom, meer verschillende soorten bomen en meer bomen planten in groenarme wijken.

Door meer verschillende soorten bomen in de stad te hebben zijn de Haagse bomen beter bestand tegen ziekten, plagen en klimatologische veranderingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.