Home

Achtergrond 169 x bekeken 2 reacties

'Compensatie CO2-uitstoot blijkt nep'

Nederlandse bedrijven die vliegreizen 'klimaatneutraal' maken, dat wil zeggen compenseren voor de uitstoot van het broeikasgas CO2, misleiden hun klanten over de manier waarop het compensatiegeld wordt geïnvesteerd.

Zo blijkt een speciaal aangeplant 'klimaatbos' in Limburg al jaren te bestaan en worden ontwikkelingsprojecten achteraf geclaimd als klimaatproject. Dat blijkt uit eigen onderzoek van de Volkskrant die daarover zaterdag bericht.

Het aantal klanten voor klimaatcompensatie groeit sterk. Bij de twee onderzochte bedrijven, Trees for Travel en de KlimaatNeutraal Groep, werden vorig jaar ruim 110.000 vlieguren klimaatneutraal gemaakt. Ook bedrijven gebruiken het systeem om hun productie te 'vergroenen'.

TNT Post biedt sindskort zakelijke klanten aan om de CO2-uitstoot van hun zending af te kopen bij de postbesteller via een investering in groene stroom, namelijk een windmolenpark in India.

De bedrijven, aldus de Volkskrant, doen echter valse claims om hun portefeuille er beter te laten uitzien. Zo introduceerde Trees for Travel begin 2007 het Broekheiderbos in Roggel in Noord-Limburg om extra CO2 vast te leggen. In werkelijkheid is het bos sinds 1998 bestemd voor de aanplant van robinabomen voor de productie van Nederlands hardhout.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    je reinste aflaat,belazer de massa,grijp de kassa

  • no-profile-image

    henk

    verbouw maar tarwe of mais,daar heeft de wereld meer aan dan aan zulke apekool

Of registreer je om te kunnen reageren.