Home

Achtergrond 316 x bekeken

Colletotrichum kan symptoomloos infecteren

De vruchtrotveroorzakende colletotrichumschimmel kan aanwezig zijn op plantendelen van aardbeiplanten en op onkruiden, zonder dat dat zien is.

Het proefstation voor fruitteelt in Gorsem speurt naar mogelijkheden de schimmel al in die vroege ontwikkelingsfase te bestrijden.

Volgens pc-fruitonderzoeker Wendy van Hemelrijck kan de schimmel voorkomen op onkruiden en aardbeiplanten, maar zonder herkenbare verschijnselen. Ze vertelde dit vorige week vrijdag op een studiemiddag op pc-fruit in Tongeren.

In onderzoek wordt gekeken naar mogelijkheden om colletotrichum bij symptoomloze aanwezigheid op het gewas te vinden. In vervolg daarop kan eventueel een bestrijdingsschema worden ontwikkeld, bijvoorbeeld met een behandeling voor de oogst en een behandeling in de oogst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.