Home

Achtergrond 143 x bekeken

CNV hoopt op meer vrijheid in Cuba

Vakcentrale CNV hoopt dat er meer vrijheid komt in Cuba nu Fidel Castro heeft laten weten niet meer terug te keren als president.

"Het is natuurlijk niet te voorspellen wat voor beleid de nieuwe machthebbers zullen voeren. Maar ik hoop voor de Cubaanse bevolking dat er meer vrijheid komt en dat dissidenten in de toekomst gewoon oppositieleider worden genoemd'', zegt Bert van Boggelen, algemeen secretaris van het CNV.

Eind vorige week liet Cuba zeven politieke gevangenen vrij, onder wie de 60-jarige vakbondsleider Pedro Pablo Alvarez, voorzitter van de niet-erkende vakbond CUTC. Hij was in 2003 gearresteerd en veroordeeld tot 25 jaar cel.

CNV-voorzitter René Paas zei in een reactie daarop te hopen dat er onder Raoul Castro, die al anderhalf jaar de zaken voor broer Fidel waarnam, een nieuwe wind waait in Cuba met meer respect voor mensenrechten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.