Home

Achtergrond 157 x bekeken

CNV betrapt uitzendbureaus op onderbetaling van Polen

De Vakcentrale CNV beschuldigt twee Groningse uitzendbureaus er van Polen structureel te weinig te betalen.

Ook andere afspraken in de cao zouden de twee bedrijven aan hun laars lappen. Het CNV klaagt ook de glastuinders aan die gebruik maken van de uitzendbureaus. ‘Kennelijk vinden zij het ook wel best’.

Het CNV kwam tijdens een bijeenkomst in contact met een groep Polen die in de glastuinbouw in Sappemeer werkt. Uit de informatie van de Polen blijkt dat zij worden onderbetaald. Ook lijkt het er volgens het CNV op dat geen pensioenpremies zijn betaald.

Het CNV noemt twee uitzendbureaus die hier bij betrokken zouden zijn: World@Work en Victory. Zij zouden volgens de bond werken met een ‘schimmige constructie’ waarbij onduidelijk is bij wie de Polen nu eigenlijk in dienst zijn.

Het CNV wijst met een beschuldigende vinger ook naar de glastuinders die de Polen inhuren via deze uitzendbureaus. ‘Het lijkt er sterk op dat de inlenende bedrijven gedogen dat uitzendkrachten in hun arbeidsvoorwaarden tekort worden gedaan’. Het CNV wijst erop dat ook inlenende bedrijven op dit vlak een verantwoordelijkheid hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.