Home

Achtergrond 176 x bekeken

CDA: ontslagpraktijk haalt PvdA en ChristenUnie in

Het CDA verwijt coalitiegenoten PvdA en ChristenUnie ,,de kop in het zand te steken'' door aanpassing van het ontslagrecht taboe te verklaren.

Tweede Kamerlid Eddy van Hijum van het CDA zei vandaag "dat de werkelijkheid de politiek inhaalt", omdat de Kring van kantonrechters nu wel bekijkt of de formule voor het toekennen van een ontslagvergoeding nog voldoet aan de eisen van de tijd.

Van Hijum wil in schriftelijke vragen aan minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) weten of de CDA-bewindsman het wenselijk vindt dat deze discussie nu wordt overgelaten aan de rechters. Donner heeft een plan voor een soepeler ontslagrecht en beperking van ontslagvergoedingen moeten intrekken, omdat deze op verzet stuitte bij de PvdA en ChristenUnie. Sindsdien geven deze partijen aan deze kabinetsperiode niet meer over het ontslagrecht te willen praten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.