Home

Achtergrond 173 x bekeken

Bush ondertekent woensdag economisch hulppakket

De Amerikaanse president George W. Bush zet woensdag zijn handtekening onder een pakket maatregelen dat een recessie van de kwakkelende Amerikaanse economie moet voorkomen.

Dat verklaarde Bush zondag in een interview op Fox News. Het fiscale hulpplan van 152 miljard dollar (104 miljard euro) bestaat uit belastingvoordelen voor Amerikaanse gezinnen en bedrijven. Bush zei verder dat hij niet gelooft dat de Verenigde Staten in een economische recessie zijn beland, maar hij sloot verdere hulpmaatregelen ook niet uit.

De Amerikaanse economie staat onder druk door de malaise op de huizenmarkt en de kredietcrisis. Ook daalde in januari voor het eerst in bijna 4,5 jaar de werkgelegenheid in de VS. De economische groei in het vierde kwartaal van 2007 bedroeg op jaarbasis slechts 0,6 procent tegen een groei van 4,9 procent in het voorgaande kwartaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.