Home

Achtergrond 176 x bekeken

Britse rente omlaag

De Britse centrale bank heeft donderdag de rente met een kwart procentpunt verlaagd naar 5,25 procent. De maatregel komt op een moment dat net als in de Verenigde Staten de zorgen over teruglopende economische groei toenemen.

Analisten waren van tevoren al uitgegaan van een verlaging van de rentetarieven.

Net als in de VS is in Groot-Brittannië sprake van een afkoeling van de huizenmarkt. Ook is het consumentenvertrouwen afgenomen. Volgens deskundigen is de situatie echter lang niet vergelijkbaar met Amerika, waar de rente in twee weken tijd met 1,25 procentpunt is verlaagd. De Britse economie groeit wel, al is het tempo minder hoog dan vorig jaar.

Analisten sluiten niet uit dat er nog meer renteverlagingen aankomen en dat het belangrijkste tarief aan het eind van dit jaar op 4,5 procent zal staan. Een probleem is wel de inflatie, die onder druk staat door de hoge brandstofprijzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.