Home

Achtergrond 264 x bekeken

Britse investeerder koopt Turkse supermarktketen

Migros Turk, de grootste supermarktketen van Turkije, wordt voor 1,98 miljard lira (1,1 miljard euro) overgenomen door de Britse investeringsmaatschappij BC Partners.

Dat is donderdag bekendgemaakt. Het is de grootste overname door een durfkapitalist in Turkije ooit. BC Partners neemt een belang van 51 procent in Migros over van het Turkse conglomeraat Koc Holding. De prijs per aandeel ligt 11 procent boven de slotkoers van Migros woensdag.

Migros heeft 961 supermarkten in Turkije en omliggende landen. BC Partners laat met de aankoop rivalen als Blackstone Group en Kohlberg Kravis Roberts (KKR) achter zich. Het Franse supermarktconcern Carrefour trok zich in januari terug uit het biedingsproces.
De transactie wordt waarschijnlijk binnen vier maanden afgerond. BC Partners gaat daarna een vergelijkbaar bod uitbrengen op de rest van de aandelen. Daarmee komt het totale overnamebedrag uit op 4 miljard lira (2,3 miljard euro).

Het is de grootste overname door een durfkapitalist in Turkije sinds de acquisitie van het Turkse scheepvaartbedrijf UN Ro-Ro door KKR voor 910 miljoen euro in oktober vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.