Home

Achtergrond 164 x bekeken 4 reacties

Brazilië poogt EU-grenzen voor rundvlees te openen

Brazilië heeft gisteren Brussel een lijst met 200 rundvleesproducenten overhandigd, die zouden voldoen aan de Europese veiligheids- en traceringsregels.

Brazilië hoopt zo snel weer rundvlees te kunnen leveren aan Europa. De uiteindelijk lijst is veel kleiner dan de 2681 bedrijven die eerst zouden worden voorgedragen. Euroepse inspecteurs gaan vanaf maandag de 200 Braziliaanse producenten bezoeken, bepalend voor het besluit of de import van Braziliaans rundvlees wordt hervat.

Brussel verbiedt sinds 1 februari de invoer van alle Braziliaanse rundvlees wegens tekortkomingen in het traceringssysteem in het Zuid-Amerikaanse land.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Uchter, N

  Dit gaat over een handelsgeschil waarbij Brazilie een lijst met boerderijen moet overhandigen. De boerderijen worden gecontroleerd of deze voldoen aan de import eisen die Europa nu eenmaal eist. Maak je geen zorgen, 200 boerderijen is bij lange na niet voldoende om de ZESTIG procent van het importvlees weer op te vullen. 60% ? Ja, 60% van al het vlees dat wordt geimporteerd komt uit Brazilie. Gelet op het feit dat wij in Europa niet meer zelfvoorzienend zijn, kunnen we op onze handen natellen wat er met de vleesprijzen gaat gebeuren.

 • no-profile-image

  Anita Heijdra

  En waaróm is Europa niet meer zelfvoorzienend? Omdat wij onze vruchtbare grond liever volplanten met bomen en moerassen. Terwijl we in NL de hoogste eisen stellen aan voedselveiligheid, importeren we vrolijk producten die niet aan diezelfde eisen voldoen. En de consumenten kopen dit massaal zonder enig vraagteken te plaatsen bij herkomst, dierwelzijn, productiewijze of misbruik van bestrijdingsmiddelen of groeihormonen.
  Hoezoe hypocriet?

 • no-profile-image

  Uchter, N

  @ Anita, waar de onzin vandaan komt dat wij in Europa geen hormonen zouden gebruiken, dat wij in Europa geen problemen hebben met onze voedselproductie (Engeland 15-02-2008). Wij niet sjoemelen met ons slachtvee (6-2-2008). Inzake de zelfvoorzienendheid, dat is een aangelegendheid die wij - Nederlanders / Europeanen - onszelf aandoen. De markt reageert daarop. Vraag en aanbod. Verder kan ik u informeren dat de buitenlandse productie aan dezelfde eisen moet voldoen als onze eigen productie. Hiervoor heeft de Europese overheid een speciale afdeling die de landen van herkomst bezoekt en zeer kritisch onderzoekt.

 • no-profile-image

  ricardo

  als ik het goed lees is 10% van de producenten veilig aan het produceren,en daar word de EU enthousiast van , waar gaat dit over!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.