Home

Achtergrond 241 x bekeken 1 reactie

Bomen een verademing voor de stad

De brochure 'Bomen, een verademing voor de stad' is afgelopen vrijdag door Plant Publiciteit Holland (PPH) en de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) uitgebracht.

Deze brochure belicht de mogelijkheden om steden groener en tegelijk schoner te maken. De brochure geeft op een praktische manier een overzicht van het effect van bomen en planten op de luchtkwaliteit en de leefbaarheid in de stedelijke omgeving.

De auteurs van deze brochure schrijven dat een goede toepassing van bomen en struiken zeker bijdraagt tot de bestrijding van de hoge concentraties fijn stof, stikstofdioxide en ozon op drukke locaties in het stedelijk gebied bij onze grote verkeersaders.

De aanwezigheid van deze concentraties die de Europese normen te boven gaan, heeft grote gevolgen voor gezondheid en economie. Bomen en planten werken in het stedelijk gebied als een luchtfilter dat volautomatisch en voor niets fijn stof en andere verontreinigingen uit de lucht verwijdert.

In de brochure benadrukken de auteurs welke bomen en planten een bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Daarom zijn er zoveel mogelijk concrete gegevens over de functionaliteit van verschillende boomsoorten opgenomen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ineke Raaijmakers

    Is het mogelijk dat ik de brochure "Bomen, een verademing voor de stad"toegestuurd krijg. Adres: Kapellestraat 28, 3421 CV OUDEWATER

Of registreer je om te kunnen reageren.