Home

Achtergrond 189 x bekeken 3 reacties

Boeren massaal naar Natura-debat

Ongeveer zestig boeren komen op de Tweede Kamer die vanmiddag debatteert over de Natura2000-gebieden.

De boeren, allemaal leden van LTO Noord en meest afkomstig uit Oost-Nederland, vrezen dat de natuurplannen hun bedrijfsvoering belemmert en zelfs iedere ontwikkeling onmogelijk maakt.

Namens LTO Nederland heeft bestuurder Henk Brink een petitie aangeboden aan de Kamerleden die vanmiddag het debat met minister Verburg (LNV) voeren. Daarin wordt onder andere gevraagd om niet alleen naar de ecologische belangen te kijken, maar ook naar de economische. V

Verder vraagt LTO de definitieve aanwijzing van de Naturagebieden op te schorten en nieuwe natuur buiten de begrenzing te houden.
Daarnaast boden ook twee boeren uit Lathrop een petitie aan. De aanwijzing van een naburig natuurgebied zet hun bedrijfsontwikkeling volledig op slot.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  economisch belangen van boeren gelden niet bij natuuridealisten die zelf een dik salaris opstrijken

 • no-profile-image

  Jaap

  Zouden ze veel meer moeten doen in plaats van op hun klote zitten, en overal over lopen mekkeren. Die linkse rakkers krijgen alls klaar en die boeren laten van alle kanten over zich heen lopen. Die Franse boeren doen t toch stukke beter, laten af en toe eens horen dat ze nog bestaan. Wanneer is het de laatste keer geweest dat Nederlandse boeren of tuinders nog eens wat van zich hebben laten horen?

 • no-profile-image

  gert

  in frankrijk zijn maar 22 natura 2000 gebiedenaangewezen,terwijl er in nederland 162 zijn aangewezen door voormalig minister veerman ,die nu voorzitter is van natuurmonumenten en een boerderij in frankrijk heeft.Hij heeft de nederlandse boeren een lelijke streek geleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.