Home

Achtergrond 159 x bekeken 6 reacties

Boeren Wieringerrandmeer krijgen schade vergoed

De boeren die moeten verhuizen door de aanleg van het Wieringerrandmeer in Noord-Holland, krijgen hun schade volledig vergoed.

Dat heeft het provinciebestuur van Noord-Holland vandaag bekendgemaakt. Veel boeren in het gebied willen hun bedrijf voortzetten, zo blijkt uit onderzoek. Ze krijgen nu geld voor een verplaatsing.

Het Wieringerrandmeer wordt aangelegd tussen de gemeenten Wieringen en Wieringermeer. In de omgeving van het water is ruimte gepland voor groen, recreatie, bedrijvigheid en de bouw van 2000 woningen.

Ook aangrenzende landbouwbedrijven mogen niet worden benadeeld door de aanleg van het meer. Zij zullen er niet in inkomen op achteruitgaan, zo beloven de betrokken overheden.

Als alles goed gaat, begint in 2010 de realisatie van het project, dat honderden miljoenen euro's gaat kosten. Noord-Holland neemt daarvan tientallen miljoenen euro's voor haar rekening. In 2030 moet het project gereed zijn.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wvh

  Waar moeten die boeren heen,in nederland is bijna geen boerderij te koop en die te koop zijn worden alleen nog maar duurder.Tja de overheid drijft de prijs niet op!!!!!!!!
  En dan maar klagen,waarom wordt het brood zo duur.Waar blijven die goede bestuurders die wel eens in de toekomst kijken en inzien dat dit een heilloze weg is.

 • no-profile-image

  Boering

  En hoe betrouwbaar is de taxateur die de hoogte van de "schade" vaststeld??

 • no-profile-image

  gert

  de tarweprijs is op recordhoogte ,de eu maakt zich zorgen over de tarwevoorraad en er zijn nog maar weinig landen die tarwe willen exporteren en dan ook alleen tegen zeer hoge prijzen,waar zit er nog verstand in nederland

 • no-profile-image

  knorine

  Hierom lijden boeren in heel het land schade, niet direct maar indirekt. Krijgen ook wij vergoeding????

 • no-profile-image

  c.de bruijn

  Ben zelf boer die weg moet voor deze onzin . Nu doen ze dus alsof ze iets weg geven als ze de schade die ze zelf aanrichten vergoeden ? Is er nog iets anders mogelijk ? Vind het hele project trouwens een uiting van vandalisme .

 • no-profile-image

  gert

  als het een taxateur van dlg is ,zet ik daar vraagtekens bij

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.