Home

Achtergrond 160 x bekeken

Beurshandel Friesland Foods acht maanden stil

De interne beurshandel van aandelen B in zuivelcoöperatie Friesland Foods ligt door de fusiebesprekingen met Campina ongeveer acht maanden stil.

Dit blijkt uit medelingen van de coöperatie. Bij de laatste interne beursdag lag de beurs per aandeel B op 84 euro. Daarmee vertegenwoordigden deze aandelen een dagwaarde van in totaal 339 miljoen euro.

De nominale waarde bedroeg vorig jaar 185 miljoen euro. Hoe de koers zich ontwikkelt onder invloed van de fusiebesprekingen is onzeker. Friesland Foods legde de handel stil na de aankondiging van de fusiebesprekingen.

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond heeft vorig jaar al een juridische procedure aangespannen tegen de stopzetting van de interne beurshandel. Volgens de bond was dit onrechtmatig. Over het verdere verloop van deze procedure is nog weinig bekend.

Voor de houders van aandelen B is het ondertussen onzeker of hun aandelen hun waarde zullen behouden. Een optie is dat de coöperatie de aandelen B afschaft, of uitkoopt. De aandelen zijn niet royeerbaar.

In geval van afschaffing of uitfasering is onduidelijk welk bedrag houders daarvoor krijgen. Ook bij uitkoop is de vergoeding onhelder, wordt de dagkoers betaald, of minder?

Of registreer je om te kunnen reageren.